KAAP Creative Compass

Dansand, festival voor hedendaagse dans
29/06 — 02/07/2017

Net voor de intocht van zonnekloppers en parasols kapen dansers en artiesten het strand en de polders van Oostende tijdens Dansand!, het buitenfestival voor hedendaagse dans. 

Het uitgestrekte zand wordt een laboratorium voor kiemende projecten en een podium voor verrassende voorstellingen. Naast bestaande producties die worden aangepast aan de bijzondere zandomgeving vind je work in progress, projecten in een testfase, en voorstellingen van piepjong danstalent.
We kijken ook verder dan het strand. Net als tijdens de vorige editie van Dansand! (2014) trekken we op ontdekking op het Groen Lint, een groene gordel rond Oostende. Artiesten buigen zich er over het stadsontwikkelingsproject Tuinen van Stene en nodigen je uit in dit fascinerende polderlandschap. Ga op ontdekkingstocht op deze plek in ontwikkeling.

Het programma van Dansand! zit boordevol kleine en grote verrassingen, met gratis acts, betalende voorstellingen en sfeervolle feestjes. Vier dagen lang, met als kloppend hart het meeting point in KAAP | Vrijstaat O.. Van dansers die zandkastelen bouwen tot een bioboer die je een lokale picknick voorschotelt. Van urban dance op het strand tot een geluidskunstenaar als vogelspotter. Welkom!

Dansand! is een organisatie van KAAP, het kunstencentrum dat op 1 januari 2017 ontstond uit de samensmelting van kunstencentrum Vrijstaat O. (Oostende) en kunstencentrum De Werf (Brugge). Dansand! zag het licht in 2008, naar een concept van Katleen Van Langendonck, en is aan zijn vijfde editie toe. Lees hier meer over de vorige editie (2014).
Alle informatie over KAAP vind je hier